عرض مشاركة واحدة
  #1  
قديم 05-20-2012, 05:52 PM
الصورة الرمزية الـرومـانـسـيـه
الـرومـانـسـيـه الـرومـانـسـيـه غير متواجد حالياً
مشرفة سابقة
 
شكراً: 4,998
تم شكره 5,434 مرة في 1,899 مشاركة

الـرومـانـسـيـه عضوية معروفة للجميعالـرومـانـسـيـه عضوية معروفة للجميعالـرومـانـسـيـه عضوية معروفة للجميعالـرومـانـسـيـه عضوية معروفة للجميعالـرومـانـسـيـه عضوية معروفة للجميعالـرومـانـسـيـه عضوية معروفة للجميع









79ri مطبخ الرومانسيه المصرى..دعوه لكل الاعضاااء

 


اليوم راح افتتح مطبخ الرومانسيه للوجبات المصريه الدسمه والشهيه
اليوم راح نسوى رقاااق بشوربه البط الشهيه
ها الوجبه نعملها فى الافراح والاعياد والمواسم
وممكن نستبدل شوربه البط..بشوربه الدجاج او اللحم ..حسب ماتحبون
وطبعا شوربه الدجاج اخف ...الشوربااات
يالله نشوف المقادير...



نصف كيلو رقاق...وراح اعرض كيفيه عمل الرقاق فى المنزل طريقه بسيطه وسهله جدااا
لحم مفروم أو كبد وقوانص
بصلتان
ثمرتان فلفل اخضر ...للى يحب الفلل الاخضر الى ما يحبه مافى داعى منه
ثمرتان طماطم مقطعة صغيرة
ملح وفلفل أسمر
ملعقتان سمن أو زيت
كوب لبن ...
مرقة بط أو أى مرقة تعجبكم
2 بيضتاااان


تشوح البصله فى ملعقتين سمن ثم توضع اللحم ويقلب وتقطع الفلفل والطماطم الى مكعبات صغيره وتوضع على اللحم ثم الملح والفلفل الاسمر وتترك حتى تنضج ويمكن وضع نصف كوب من الشوربة عليها ..وتترك حتى تتشربها تماما
تحضر صينية وتدهن بقليل من السمن

يبلل الرقاق واحدة تلو الأخرى..بالشوربه... ...ونضع بين كل طبقه وطبقه سمن او زبده...ويرص نصف المقدار ثم نضع اللحم المفروم فى النصف ويرص باقى الرقاق حتى تنتهى الكميه ويوضع عليه كوب لبن او شوربه ..ونضع فى كاسه اللبن ..بيضتان ونقلبهماا جيدااا
ثم يوضع فى الفرن حتى يتم النضج

هذه الكميه...حسب حجم الصينيه التى نسوى فيهااا المقدااار
مكل صينيه لها حجم معين من المقااادير
ان شاء الله راح تعجبكم الوصفه المصريه
جميع ماكتبت من واقع مطبخ الرومانسيه..مطبخ تيته
اما الصور استعرتهااا.لان تيته راح تقتلنى لو صورت مطبخنااااااا
ههههههههـ

-:مواضيع أخرى تفيدك:-

Share

التوقيع :

كن في الحياة كعابر سبيل .. وأترك وراءك كل أثر جميل.. فما نحن في الدنيا إلا ضيوف .. وماعلى الضيوف إلا الرحيل

التعديل الأخير تم بواسطة الرومانسيه ; 05-20-2012 الساعة 06:48 PM
رد مع اقتباس
13 أعضاء قالوا شكراً لـ الـرومـانـسـيـه على المشاركة المفيدة: